GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Nisan 2022 Perşembe 14:03

Emniyet'ten Milli Eğitim'e devredilmişti... Planlar askıda!

Karabağlar Kaymakamlığı'nın önünde bulunan ve yıllardır atıl durumdaki emniyete ait inşaat alanına eğitim kampüsü yapılabilmesinin önünü açan imar planları askıya çıktı. Plana göre parsele 5 katlı okul inşaatı yapılabilecek.

EGEDESONSÖZ - Karabağlar’ın Bahar Mahallesi’nde yer alan ve yıllardır herhangi bir çalışma yapılmayan inşaat alanı ile ilgili İzmir Emniyeti Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalanmış, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nün hizmet binası alanı Karabağlar’da yeni eğitim kampüsü yapılması için Milli Eğitim’e devredilmişti.

Geçtiğimiz yılın Ekim ayında gerçekleşen Karabağlar Belediyesi meclisinde alanın imar planları gündeme gelmiş ve mülkiyeti Maliye Hazinesi’nde olan ve hali hazırdaki imar planlarında ‘emniyet hizmet alanı’ olarak kayıtlı söz konusu alanın ‘eğitim tesisi’ olarak kabul edilmesi onaylanmıştı.

Planlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinden de geçmesi üzerine askıya çıkarıldı. Askıya çıkarılan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planına göre Bozyaka Hastanesi’nin karşısında kalan alana 2,5 emsal hakkı tanınırken 5 kata kadar yapılaşma imkanı verildi.

Plan değişikliği imar raporunda şu şekilde yer aldı:

Karabağlar Belediye Meclisinin 03.03.2017 gün, 35/2017 sayılı kararı ile uygun görülen, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 14.07.2017 tarih ve 05.930 sayılı kararı ile Başkanlık Makamca 16.08.2017 tarihinde onaylanan ve halen yürürlükte olan, 1/1000 ölçekli 2.Etap Bahçelievler - Gülyaka Mahalleleri Revizyon İmar Planı’nda, "Emniyet Hizmet Alanı" olarak belirlenen 13246 ada, 3 parselin E:2.50 Yençok:5 kat yapılaşma koşullu "Eğitim Tesisi Alanı" olarak düzenlenmesi ve Plan Notu: "1- 13246 ada, 3 parselde belirlenen "Eğitim Tesis Alanı"nda İlkokul, Ortaokul ve Lise Eğitim Tesisleri yapılabilir. 2 Eğitim Tesis Alanının mimari avan projesinde belirtilen zemin kat altındaki bodrum katlarında otopark yapılmak istenmesi halinde, planda belirtilen çekme mesafeleri içinde kalmak koşulu ile Taks ve Kaks'a dahil edilmeksizin tamamında otopark yapılabilir. " eklenmesi şeklindedir.